Mehurčkaste taktilne oznake

Mehurčkaste taktilne oznake se uporabljajo za opozarjanje slepih in slabovidnih oseb na nevarnosti na poti ( stopnice, ovire, spremembe smeri, prehod za pešce, konec železniškega perona, …). Vzporedni mehurčkasti vzorec in postavitev ploščic omogočata uporabnikom invalidskih vozičkov nemoten prehod, izdolbljena matrika na naših taktilnih ploščicah pa boljši oprijem, ki je še posebej priporočljiv na nagnjenih področjih.

Mehurčkaste taktilne oznake 1

Glavne prednosti:

  • Visoke proti-drsne lastnosti
  • Hitra montaža
  • Ni zvočnega onesnaževanja
  • Ne mehanska pritrditev
  • Izdelane iz recikliranih produktov
  • Trpežni agregati
  • Se uspešno uporablja po vsem svetu
  • Ploščice ne počijo kot beton

Na voljo v različnih barvah:

Mehurčkaste taktilne oznake rumena

Rumena

Mehurčkaste taktilne oznake rjavorumena

Rjavorumena

Mehurčkaste taktilne oznake ogljena

Ogljena

Mehurčkaste taktilne oznake siva

Siva

Glede na količino naročila so mehurčkaste taktilne oznake možne tudi v drugih barvah.

Velikosti: 400mm x 400mm, 450mm x 450mm

Pakiranje: V škatlah po 10

Testi:

Mehurčkaste taktilne oznake morajo prestati stroge kontrole kakovosti za zagotovitev dosledne barve in debeline po vsej površini. Naše taktilne oznake daleč prekašajo protidrsne standarde. Ker je varnost peščev na prvem mestu, zagotavljajo najvišjo stopnjo protidrsne zaščite. Za dodatna pojasnila glede protidrsne zaščite se poleg testiranj proizvajalca opravijo še številni drugi neodvisni testi.

Nadzorovani in nenadzorovani prehodi – razlike

Za vse morebitne nenadzorovane prehode se najpogosteje uporablja rumeno rjava barva taktilnih oznak. V kolikor je kontrast med oznakami in podlago dovolj velik, je možno uporabiti tudi druge barve (z izjemo rdeče). Za vse nadzorovane prehode se uporablja rdeča barva. V kolikor je pa je tudi podlaga rdeče barve, pa je potrebno okoli oznak namestiti vsaj 150mm široko kontrastno obrobo.

Pravilen nanos:

Pravilna namestitev je ključna. Da bi zagotovili pravilno namestitev sistema, ki traja toliko časa, kolikor je to mogoče smo vam na voljo za dodatna pojasnila.