Vodilne taktilne oznake

Namen vodilnih taktilnih oznak je usmerjati slepe in slabovidne osebe po poti, kjer tradicionalni namigi (kot so stavbe, robniki) niso na voljo. Prav tako pa se lahko uporablja tudi za usmerjanje ljudi okoli ovir.

Na primer: Ulično pohištvo v coni za pešce. Površina oznak je zasnovana tako, da se lahko osebe orientirajo bodisi s hojo po taktilnih oznakah ali tako, da vzdržujejo stik z oznakami s pomočjo palice. Da bi povečali njeno učinkovitost je potrebno površino uporabljati zmerno in le po posvetovanju z ustreznimi lokalnimi skupinami. Priporočljivo je, da je barva vodilnih taktilnih oznak v kontrastu s preostalo površino. Tako nudijo pomoč slabovidnim osebam. Vodilne taktilne oznake ne smejo biti rdeče barve, saj je ta barva rezervirana za opozorilne mehurčkaste oznake na nadzorovanih prehodih.

Vodilne taktilne oznake

Glavne prednosti:

  • Visoke proti-drsne lastnosti
  • Hitra montaža
  • Ni zvočnega onesnaževanja
  • Ne mehanska pritrditev
  • Izdelane iz recikliranih produktov
  • Trpežni agregati
  • Se uspešno uporablja po vsem svetu
  • Ploščice ne počijo kot beton

Na voljo v različnih barvah:

Vodilne taktilne oznake rumena

Rumena

Vodilne taktilne oznake rjavorumena

Rjavorumena

Vodilne taktilne oznake ogljena

Ogljena

Vodilne taktilne oznake siva

Siva

Glede na količino naročila so vodilne taktilne oznake možne tudi v drugih barvah.

Velikosti: 400mm x 400mm

Pakiranje: V škatlah po 10

Testi:

Vodilne taktilne oznake morajo prestati stroge kontrole kakovosti za zagotovitev dosledne barve in debeline po vsej površini. Naše taktilne oznake daleč prekašajo protidrsne standarde. Ker je varnost peščev na prvem mestu, zagotavljajo najvišjo stopnjo protidrsne zaščite. Za dodatna pojasnila glede protidrsne zaščite se poleg testiranj proizvajalca opravijo še številni drugi neodvisni testi.

Pravilen nanos:

Pravilna namestitev je ključna. Da bi zagotovili pravilno namestitev sistema, ki traja toliko časa, kolikor je to mogoče smo vam zmeraj na voljo za dodatna pojasnila.